Klassikaline caesari salat sardiinidega
Lahe ja originaalne viis sardiinide kasutamiseks klassikalises Caesari salatis!
Koostis 4 portsjoni jaoks:
- ½ tassi blanšeeritud sarapuupähkleid
- 1 purk sardiini , kasuta nõrutatuna
- 1 küüslauguküüs, peeneks riivitud
- 2 tl värsket sidrunimahla
- 1 sinep (soovitatav on Dijon)
- ½ tl või veidi rohkem värskelt jahvatatud musta pipart
- 50 g Piave või Parmesani riivjuustu
- ½ tassi majoneesi
- 2 tl ekstra neitsioliiviõli
- soola
- 1 suur pea või
- 2 väikest escarole salatipead (umbes 50 gr.), kuivanud välimised lehed tuleks eemaldada, sisemised lehed suurteks tükkideks rebida
- Sidruni viilud
Valmistamismeetod:
Sarapuupähklite valmistamine: Blanšeeri sarapuupähkleid – vala peale keev vesi ja jäta 1-2 minutiks seisma. Pärast seda kurna ja vajadusel koori nahk maha. Rösti pähklid kuival pannil keskmisel kuumusel kergelt kuldseks. Laske jahtuda, seejärel tükeldage või püreestage.
Sardiinikastme valmistamine: Nõruta sardiinid ja pane kaussi. Lisa peeneks riivitud küüslauguküüs, värske sidrunimahl, Dijoni sinep, värskelt jahvatatud must pipar, riivitud Piave või Parmesani juust ja majonees. Lisa ekstra neitsioliiviõli ja sega kõik hästi, kuni saad homogeense kastme. Maitsesta vajadusel soolaga.
Salati valmistamine: Puhasta ja rebi eskarolisalati lehed suurteks tükkideks. Asetage lehed kaussi ja segage õrnalt sardiinikastmega, nii et kõik lehed oleksid hästi kaetud.
Serveerimine: Tõsta salat taldrikutele, puista peale röstitud sarapuupähkleid ja kaunista sidruniviiludega. Lisaks võid peale puistata veidi riivjuustu.
Maitsev!
Jäta kommentaar
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.