Artikkel: Portugali sardiinipasta sidruni, kappari ja tšillipipraga
Portugali sardiinipasta sidruni, kappari ja tšillipipraga
See on kerge, maitsev ja südametervislik roog. Selle valmistamiseks kulub umbes 20 minutit.
KOOSTISOSAD
- 250 gr teie lemmik spagettipastat
- 1/4 tassi hakitud küüslauku
- 2 tl sidrunikoort
- 1/2 tl purustatud tšillihelbeid või maitse järgi
- 1/2 tl soola või maitse järgi
- 1 pakk Papa Anzois või Minerva sardiinid tšilli ja oliiviõliga (nõrutamata)
- 3 supilusikatäit konserveeritud kappareid
- 5 spl sidrunimahla või maitse järgi
- 3 supilusikatäit hakitud värsket peterselli või basiilikut
- maitse järgi täiendavalt tšillipipart
Valmistamismeetod
Pasta keetmine:
Kuumuta suur pott soolaga maitsestatud vett keema. Lisa spagetid ja küpseta vastavalt pakendi juhistele, kuni need on veidi tahked, kuid läbi küpsenud. Kurna pasta, kuid jäta osa keeduvett alles – seda võib vaja minna kastme vedeldamiseks.
Küüslaugu ja tšillipipra valmistamine:
Kuumuta suurel pannil või kastrulis keskmisel kuumusel veidi oliiviõli. Lisa hakitud küüslauk ja küpseta kuldseks ja lõhnavaks. Lisa purustatud tšillihelbed ja sidrunikoor, seejärel küpseta veel 1-2 minutit, et maitsed intensiivistuksid.
Sardiinide ja kapparite lisamine:
Lisa nõrutamata sardiinid pannile koos küüslauguga koos oliiviõli ja pakist tšillipipraga. Püreesta need õrnalt kahvliga, et murda väiksemateks tükkideks. Lisa konserveeritud kapparid ja sega korralikult läbi.
Kastme maitsestamine:
Lisa sidrunimahl ja maitsesta maitse järgi soolaga. Kui kaste tundub liiga paks, võid selle vedeldamiseks lisada veidi pasta keeduvett.
Pasta segamine kastmega:
Lisa keedetud spagetid koos kastmega pannile. Sega kõik koostisosad korralikult läbi, et pasta oleks kastmega kaetud.
Viimistlused:
Kaunista roog hakitud värske peterselli või basiilikuga. Kui soovid vürtsikamat, võid lisada veel tšillipipart.
Serveerimine:
Serveeri kuumalt koos värskelt pressitud sidrunimahlaga, et igaüks saaks rooga oma maitse järgi kohandada.
Maitsev!
Märkus: roa valmistamiseks vajate: suurt pajarooga, praepanni ja ka suurt potti pasta keetmiseks.
Jäta kommentaar
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.