Harvardi uuringu kohaselt vähendavad sardiinid südame-veresoonkonna haiguste riski ja aitavad vältida trombide teket.
Harvardi uuringu kohaselt vähendavad sardiinid südame-veresoonkonna haiguste riski ja aitavad vältida trombide teket.
Sardiinid pole mitte ainult maitsev ja mugav toit teie kodus, vaid on ka tõeline toitainete allikas, mis võib oluliselt parandada teie südame ja vereringe tervist. Harvardi Rahvatervise Kooli poolt läbi viidud uuring näitas, et sardiinide, makrelli ja sarnaste ookeanikalade regulaarne tarbimine võib vähendada südame-veresoonkonna haigustesse suremise riski rohkem kui 30% võrra.
Kasu südame-veresoonkonna tervisele
Ühe või kahe purgi sardiinide tarbimine nädalas võib oluliselt vähendada südame-veresoonkonna haiguste riski. Seda seetõttu, et sardiinid on rikkad oomega-3 rasvhapete poolest, mis on südame tervise jaoks olulised. Need rasvhapped aitavad vähendada põletikku kehas, alandada vererõhku ja triglütseriide, mis aitab otseselt kaasa südame tugevdamisele.
Omega-3 rasvhapped
Sardiinid on loomulik ja tõhus viis oomega-3 taseme tõstmiseks inimkehas. Need rasvhapped, eriti EPA ja DHA, on tuntud oma võime poolest vähendada südame äkksurma riski, parandada üldist südamefunktsiooni ja vältida kahjulike verehüüvete teket.
Toitainete rohkus
Lisaks oomega-3-dele sisaldavad sardiinid ka teisi olulisi toitaineid nagu D-vitamiin, B12-vitamiin, kaltsium ja seleen. Need toitained on olulised tugevate luude, aju tervise ja immuunsüsteemi toetamiseks.
Sardiinide ainulaadse toitumisprofiili kohta saate rohkem lugeda meie järgmisest artiklist: Sardiinid on planeedi üks toitainerikkamaid toite!
Optimaalse kasutuse soovitus:
Maksimaalse tervisekasu saavutamiseks soovitab Harvardi rahvatervise kool üks kuni kaks portsjonit (purki) sardiini nädalas. See tagab inimorganismis piisava koguse oomega-3 rasvhappeid.
Järeldus
Ükskõik, kas teile meeldib neid süüa otse purgist, kasutada salatites või muudes lemmikroogades, on sardiinid mitmekülgne ja maitsev viis oma toiteväärtuse suurendamiseks.
Sardiinid on toitumisalane jõuallikas, millel võib olla oluline roll südame-veresoonkonna tervises. Harvardi uuringud rõhutavad sardiinide lisamise tähtsust oma dieeti, rõhutades nende võimet oluliselt vähendada südamehaiguste riski. Nad ei ole rikkad ainult oomega-3 rasvhapete, vaid ka muude oluliste toitainete poolest, mistõttu on need suurepärased valikud tasakaalustatud toitumise jaoks.
Ingliskeelsed allikad:
- Fish: Friend or Foe? | The Nutrition Source | Harvard T.H. Chan School of Public Health
- Heart disease | Harvard T.H. Chan School of Public Health
- Heart disease prevention tool shows promise | Harvard T.H. Chan School of Public Health
Jäta kommentaar
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.