Sprotid või sardiinid? Sprotid ei ole Portugali sardiinid!
Kas teate, mis vahe on balti sprotid ja Portugali sardiinidel? Kuigi mõlemad tooted on kalakonservid, on nende maitse, välimus, valmistamine ja kulinaarne kasutusvõimalused erinevad nagu öö ja päev. Järgmises artiklis paljastame peamised erinevused kilu ja sardiini vahel, aitame teil mõista nende eripära ja rikastada teie teadmisi nende merehõrgutiste kohta.
Sprotid või Portugali sardiinid: erinevused
Sprotid ei ole kindlasti Portugali sardiinid! Sprotid õlis ja sardiinid on kalakonservid, kuid neid tähelepanelikult vaadates või maitstes on märgata ja tunda suurt erinevust. Nende välimus, maitse, valmistamine, kala kvaliteet, suurus, toiteväärtus, pakend ja kulinaarne kasutus on erinevad. On ka erinevusi, mis pole kohe märgatavad. Sprotid õlis või portugali sardiinid? Kutsume teid tutvuma nende toodete erinevustega.
Sprotid
Sprotid (Sprattus sprattus) on räimeliste sugukonda kuuluv väikekala, mis pärineb valdavalt meie Läänemerest. Seda kala kasutatakse traditsiooniliselt kilukonservide valmistamisel Lätis ja teistes Balti riikides.
Maitse ja tekstuur:
Õlis olevad sprotid on maheda, kergelt suitsuse maitsega ning tavaliselt säilitatakse neid päevalille- või külmpressitud rapsiõlis. Mõnikord on need kastmetes või vürtsidega. Tootmises kasutatakse väikesi terve pea ja sabaga kalu. Sprotid on rikas oomega-3 rasvhapete, valgu, D-vitamiini ja mineraalide, näiteks kaltsiumi poolest. Konserveeritud sprotid on vähem kaloreid ja lahjem kui Portugali sardiinid. Kogu mereelustik on tundlik elukeskkonna suhtes, nagu ka sprotid tootmiseks püütud kalad.
Läänemere reostus:
Läänemere vesi on tööstusjäätmete, kahjulike põllumajandustavade ja asulareovee tõttu maailmas üks saastatumaid. Saasteained nagu PCB-d, elavhõbe ja dioksiinid võivad koguneda kilu kehasse, mis võib negatiivselt mõjutada nende kvaliteeti, maitset ja kujutada endast terviseriske.
Portugali sardiinid
Portugali sardiinid püütakse Atlandi ookeanist Portugali ranniku lähedal ja need on üks Portugali köögi põhitoiduaineid.
Sardiinide maitse ja tekstuur:
Portugali sardiinidel on rikkalik, julge maitse ning tugevam, lihavam tekstuur kui kiludel. Sardiine säilitatakse tavaliselt oliiviõlis või tomatipastas ning rikastatakse erinevate looduslike vürtside ja ürtidega. Sardiinid on suuremad kalad kui sprotid ning neid konserveeritakse ilma pea ja sabata, mõnikord isegi fileerituna. Konserveeritud sardiinid jäävad alati täis tõelist merehõngu.
Sardiinide toitumisalased faktid:
Sardiinid on rikkad oomega-3 rasvhapete, valgu, B12-vitamiini, D-vitamiini, kaltsiumi ja raua poolest. Suurema suuruse ja õlisisalduse tõttu on neis rohkem kaloreid kui kiludes. Rohkem infot sardiini kasulikkuse kohta: Sardiinide kohta
Premium koostisosad:
Portugali sardiinid säilitatakse tavaliselt kõrgekvaliteedilises oliiviõlis, mis suurendab nende loomulikku maitset ja annab täiendavat kasu tervisele. Tooted on rikastatud gurmee koostisosadega nagu sidrunid, ürdid või piri-piri pipar.
Sardiinide kulinaarne kasutamine:
Sardiine kasutatakse sageli Vahemere ja Portugali köögis . Neid lisatakse salatitele või võileibadele ning need sobivad suurepäraselt pasta- ja riisiroogade valmistamiseks . Sardiinikonserve võib grillida, pannil kuumutada või süüa otse purgist. Veel retsepte sardiinidega: Sardiini retseptid
Muljetavaldav pakend:
Portugali sardiinid on sageli pakitud värvilistesse paberpakenditesse, mis peegeldavad Portugali kultuuri ja kunsti. Suurepärases pakendis kalakonserv on lihtsalt ideaalne kingitus toiduhuvilistele, andes tunde Portugali kulinaarsest tipptasemest.
Avastage Portugali mereimede ja kilu erinevused meie veebisaidil ja tellige veebist .
Jäta kommentaar
Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.