Jäta vahele

Ostukorv

Teie ostukorv on tühi

Artikkel: Riiklik sardiinipäev: väike kala, suur ajalugu ja ainulaadsed maitsed

Nacionalinė Portugalijos žuvies konservų diena

Riiklik sardiinipäev: väike kala, suur ajalugu ja ainulaadsed maitsed

24. november on riiklik sardiinipäev. Sel päeval tähistab maailm väikest, aga olulist kala – sardiine. Need sümboliseerivad merd, traditsioone, tervislikku eluviisi ja tõelist maitset, mida ei pea üleliia kaunistama. Sardiinid on alati olnud lihtne, aga auväärne toit: kaluri lõunasöök, linnagurmaani suupiste, jätkusuutliku elustiili valik.

Sardiinide maitsetel on ajalugu

Sardiiniast Portugali – teekond läbi sajandite

Sardiinide ajalugu algab Sardiinias, kust need kalad oma nime said. Portugalist sai aga riik, mis tegi neist ülemaailmse ikooni. 19. sajandi keskel sündis siin sardiinide konserveerimise kunst – delikaatne protsess, kus kala püütakse Atlandi ookeanist, värskelt valmistatakse, valatakse kõrgeima kvaliteediga oliiviõliga, kuumtöödeldakse ja suletakse purki.

Traditsioon, mis on säilinud tänaseni

Tänapäeval on iga Portugali sardiinipurk nagu väike lugu merest ja inimestest, käsitööst ja traditsioonide austamisest. Ere pakend peegeldab Portugali ranniku vaimu, kus kala pole mitte ainult toit, vaid ka osa kultuurist.

Väikesed kalad, suured eelised

Merest tulev tervise allikas

Sardiinid on toit, mille üle tasub uhkust tunda. Need on rikkad oomega-3-rasvhapete, D-vitamiini, valkude ja kaltsiumi poolest. Need tugevdavad südant, parandavad keskendumisvõimet ning aitavad säilitada energiat ja immuunsust.

Jätkusuutlik valik igapäevaseks kasutamiseks

Samal ajal on sardiinid üks jätkusuutlikumaid mereandide valikuid. Nad kasvavad kiiresti, elavad suurtes parvedes ja nende püük ei kahjusta ökosüsteemi. Seega on iga konserv mitte ainult tervislik, vaid ka vastutustundlik valik.

Kuidas tähistada riiklikku sardiinipäeva

Lihtsad ja maitsvad viisid 24. novembri tähistamiseks

See päev on seda väärt, et peatuda ja nautida lihtsaid asju. Ava purk, jaga maitset pere või sõpradega – ja lase merel enda eest rääkida.

Ideid teie laua jaoks:

• Klassikaline eelroog: röstsai, sardiinid, sidrunimahl ja paar tilka oliiviõli.
• Vahemere lõunasöök: sardiinid värskete ürtide, tomatite, kapparite ja oliividega.
• Kiire pasta: küüslauk, tšilli, petersell ja sardiinid – lihtne, täitev ja maitsev õhtusöök.
• Kodune degusteerimine: võrrelge erinevaid maitseid – klassikalisest oliiviõlist vürtsika piri-piri või värskendava sidrunivalikuni.

Vähesed asjad ühendavad merd ja toidulauda nii nagu hea sardiinipurk. Rohkem retsepte leiad siit .

Atlandi ookeani maitse - otse Portugalist

Autentsed sardiinid Portugali käsitööliste käte vahelt

Veebipoest SARDINELE leiad autentseid Portugali sardiine, mis on toodetud väikestes tehastes, kus käsitöö ja merendustraditsioonide austamine on endiselt esikohal.

Maitse, mis ühendab traditsiooni ja kvaliteedi

Iga konserv on tõeline Atlandi ookeani tükike, täis maitseid ja lugusid. Vali klassikaliste oliiviõlis sardiinide, vürtsikate piri-piri pipraga või värskendavate sidruniga sardiinide vahel. Selle toiduga pole mingit pretensiooni – see on lihtsalt suurepärane!
Seega võta 24. novembril minut ja koge väikest ime. Ava sardiinipurk, naudi ja pea meeles: tõeline maitse on lihtne.

Jäta kommentaar

Ši svetainė apsaugota „hCaptcha“, taip pat taikoma „hCaptcha“ privatumo politika ir paslaugos teikimo sąlygos.

Kõik kommentaarid vaadatakse enne avaldamist üle.

Muud retseptid

Vėlyvieji pusryčiai su sardinėmis ir Habits Bakery

Kaip virtuvės šefas Dovydas Vaisovas ir „Habits Bakery“ formuoja vėlyvųjų pusryčių kultūrą Lietuvoje - su skoniu, estetika ir... sardinėmis

Vėlyvųjų pusryčių kultūra Lietuvoje įgauna pagreitį - ir tai daugiau nei maistas. Virtuvės šefas Dovydas Vaisovas su „Habits Bakery“ įkvepia naują brunch tradiciją, kurioje dera estetika, skonis ir...

Loe edasi